Välkommen till Jennys kök.

onsdag, maj 11, 2005

Växthusbil

Såg idag en vit Ford-80, som var en kombination av växthus och transportmedel i ett. Blomsterlådor hade byggts in i dörrarna och under bakrutan, där Australiensarna normalt har sina näsduks lådor (mer om dessa senare). De flesta plantor var klängväxter, men även ett fint citrus träd tycktes jag mig skymta.
Kanske borde jag ha min kryddträdgård i baksätet i stället för att ta upp plats i trädgården.

4 Comments:

Blogger Jenny said...

Du har helt rätt. eget mango träd i handsfacket hade varit något. Kanske amaryllis i mugg hållaren hade livat upp inredningen lite.

8:38 em

 
Anonymous Anonym said...

Här i Slottskogen växer det så att det knakar. Man hör en nyss anländ sångare. Är det en trädgårdssångare eller en svarthätta? Försöker få en glimt av den lille spjuvern men löven hinner spricka ut så att den döljs.
Louise har börjat odla i sitt pigkammarfönster - flitiga lisa. Nere hos Märta har rädisorna börjat titta upp. Johans kompost gör susen. Potatislandet är för stort för att få plats i baksätet. Hade det fått plats kunde man tagit en sväng till bättre växtzon och fått färskpotatisen en månad tidigare. Kanske en busscabriolet skulle funka?

9:17 em

 
Blogger Jenny said...

Åh, det låter som det är vår i luften där hemma. Kan nästan känna doften av björkar som slår ut.
Här hade vi så mycket smog idag att jag funderde nästan på att skaffa munskydd till mig och små lopporna. Längtar till Backagården och att få andas lantluft igen.
Hur gick det med Dans spelning?

9:58 em

 
Anonymous Anonym said...

Dan säger att dom gjorde en bra spelning. Nu spelas det här hemma. Dan har fått en synt, KORG Triton (den är megabra säger Dan, megadyr säger Maud och jag). Nu åker jag till Lysekil och tar upp jollen på land och målar på ny bottenfärg, fixar ny zinkanod, oljar och lackar utsidan. På måndag morgon sätts båten i sjön igen, och så tillbaka till jobbet.
Åker till Uppsala på onsdag-fredag och lär mina kollegor lite om fiskars ben. Hinner kanske hälsa på Dagny och Lennart, får se.
Ny skall det bli rabarberpaj med vaniljglass.
Louise har förresten klippt sig, ser ut som en Jenny. Vi säger fel namn till henne. Doggen har börjat smalna lite lite.

3:06 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home