Välkommen till Jennys kök.

söndag, maj 22, 2005

Søndagkvall

Efter att ha pluggat lite väl mycket denna helg har jag nu släppt loss i köket med lite seriös matlagning. Rostad pumpa till smörgåsen, Potatis och purjolökssoppa till morgondagens middag, Oxragu till kvällens middag och två limpor bröd.
Under tiden smygtittade jag försiktigt på Melodifestivalen, och bävade för kära Sveriges medverkan. Vet inte varför, men jag är livrädd att dom skall göra bort sig. Jag kan knappt titta om det är nått band som är pinsamt dåligt. Nåväl, nu gick det ju bra även om det inte var speciellt "svenskt". Jag tycker dock det skulle vara förbjudet att sjunga på engelska.
Såg dock på nyheterna att Grekland redan vunnit, tack SMH...
Båda smålopporna är sjuka, så helgen har varit ganska trist. Här är så kallt att man knappt kan gå ut. Ser fram emot att missa vintern här i år och få vara hemma i sommar Sverige. För hemma är det ju alltid varmt och fint väder...
Bara drygt en månad kvar sen drar vi.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sommarn är här. Under natten har tornseglarna (tornsvalorna) kommit. Nu flänger dom på jakt efter flygfän mellan husen på Aschebergsgatan och skriker sina typiska läten. Brukar räkna första sommardagen från det att tornseglarna kommit, och sista när dom sticker söderut igen i slutet av augusti.
Ammie är skendräktig och gräver lyor i Märtas rabatter, äter jord och gräs och spyr och skiter goja både ute och inne.
Lördag: stekt nyfångad makrill
Söndag: kokt makrill, dillsås

6:59 em

 
Blogger Jenny said...

Gud så gott det låter. Atlltså makrillen, inte Ammies goja.
Hittar bara Spansk makrill här. Vad är det för skillnad mellan de två? Har förresten hittat en kanon fisk affär nere i China town med masoor av billig god fisk. Har dock ingen aning om vad det är då de flesta skyltar är på främmande språk. Billigt och gott är det i alla fall.

10:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home