Välkommen till Jennys kök.

torsdag, juni 23, 2005

Regn

I dag har det regnat för första gången på 4 veckor. Vi har värst torkan på 100 år och på vissa orter har det inte regnat på över 4 år!!!
Staten har infört kraftig vatten sanering, då dammen som förser Sydney med vatten är enbart fylld till 37%. Det betyder att alla uppmanas att enbart dusha i kortare stunder, man får bara vattna och tvätta bilen på Onsdagar mellan 7-10pm. Pooler får inte överstiga ett visst antal liter och priset på vatten kommer att dubblas innom kort.
Man har nu på allvar börjat utvinna drickvatten från havet men det är en otroligt dyr process. Allt fler investerar i sin egen regnvatten tank till sitt hus, för att använda till tvätt-vatten och i trädgården. Det uår nästan bara vår loppa som har ett par rejäla gummistövlar och regn jacka på dagis.

Regnet som föll idag var som ett lätt sommar regn som slutade efter ca 20 min. Visst blev gatorna våta men så mycket var det inte.

I kväll skall jag ut och fira tidig midsommar med mina fyra underbara svenska kompisar. Vi träffas en gång i månaden och försöker prata ordentlig svenska, i stället för var vanliga swengelska.
Skål ta mig fan!

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Midsommar! Det blir nog blandat väder här. I förrgår hade vi skyfall, blixt och dunder. Fint för potatisen hos mormor. Vi skall nog kolla under risen och se om det är värt att provsmaka lite till matjessillen. det har ju varit kallt länge och de kära knölarna har vuxit långsamt. Men desto fler finns det ju kvar tills du kommer! Samma med jordgubbarna.
Här försöker man lära barnen att hushålla med vatten fastän vi har gott om den varan. Dan lyckades spola sisådär 20 liter varmvatten för att diska 5 glas och 2 tallrikar.
Borde skicka honom på kurs hos dig.

7:21 em

 
Blogger The Female Dinousaur said...

Oj, låter allvarligt det där med vattenbristen... Det är ju inte alla dagar man önskar att det skulle regna, men i ert fall är det kanske önskvärt. Vi är så bortskämda med vattenförsörjningen i vårt land; det bara finns ju där, hela tiden, så fort man sätter på kranen...
Ha en helt underbar midsommar! Kram

8:37 em

 
Blogger maruschka said...

Och här går man och klagar och tror att hela midsommar ska bli förstört om det regnar?...märkligt hur olika det kan vara?

Önskar dig en underbar midsommar så hörs vi säkert nästa vecka, jag lär nog inte blogga i helgen, bara vara ledig!!!
Kraaaaaaam

8:54 em

 
Anonymous Anonym said...

Trevlig aussiemidsommar! Hur länge har du bott i Australien? Det är jättekul att läsa om livet down under. Ha det gott!

6:29 fm

 
Blogger anna said...

har ni en massa bränder på hela kontinenten än? nåja, vi hade med kunnat få lite regn, efter midsommar, efter roskilde, efter grillfesterna, framåt oktober, efter födelsedagen ungefär blir bra ;)

ha en supernajs midsommar, för det ska jag!

8:29 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home