Välkommen till Jennys kök.

torsdag, april 20, 2006

Fönstertittare

En märkbar skillnad mellan sverige och australien är att 99.99% av alla bostads fönster här har antingen fula gardiner eller persienner fördragna. Viktigt är att det inte finns nån insyn och har man inte gardiner tejpar man upp en snygg bit kartong. Därför var det underbart befriande att bo i Köpenhamn i somras där det var golv till tak fönster med full insyn till vad som försigår. Visserligen har de täckta fönstren en funktion i att stänga ute sol ljuset men ack så trist för en nyfiken svenska.

7 Comments:

Blogger Thérèse said...

Även här drar man ner fula jalusier och eller garndiner. Men jag har lite svårt för att ha det så , det blir lite bunkeraktigt inomhus , jag vill ha in solljus och bor en trappa upp utan fönster mot gatan så det är inte så bra insyn här

9:26 em

 
Anonymous Anonym said...

"med full insyn till vad som försigår"

Hej å hå...

9:44 em

 
Anonymous Anonym said...

Som i Londons förorter, där hänger tunna gardiner för alla fönstren.
Jag tycker speciellt illa om två textil-ting : gardiner och dukar.
Det vet jag fler som gör :-)
Fan vet om inte en bit kartong är att föredra framför en fladdrande Laura Ashley-kreation.

11:23 em

 
Blogger Det Mörka Hotet said...

Låter som ett arv från Britterna: vet inte riktigt vad för slags polyesterliknande tygstycke de brukar hänga i fönstrena men inte är det gardiner inte!

3:09 fm

 
Blogger Det Mörka Hotet said...

99.99%...!!!!

Förlåt, men då man håller på med forskning så är det så underbart med så'na siffror...ha, ha, ha!!!

3:15 fm

 
Anonymous Anonym said...

Faktiskt verkar ALLA i Köpenhamn ha snygga hem o snygga lampor o vitt o avskalat o scandinaviskt...iallafall om man promenerar runt på Østerbro...Nu är jag i Oslo o om det ska jag försöka rapportera...lite iallafall...:-)

6:08 fm

 
Blogger Jenny said...

Therese-Sol skall släppas in, inte stängas ute. Ogillar starkt bunkerkänsla.

Jonas-Jovisst, nyfiken vill alltid veta mer =D

Blackout-Precis så, ibland vill man ta vårt brittiska gardinarv och skicka det vidare till Nya Zeeland eller annan söderhavsö.

DMH-Jag tror det är nån slags överblivet flugnät som av nån ogundlig anledning hänger precis överallt (åtminstånde till 99.99%).

Ahh Kapple, håller med till 100%. Vilka lampor, vilka möbler, vilka hus! Så otroligt vackert. I bland var det nästan lite lustigt att alla hade nästan samma inredning. Var ute varje kväll på långa promenader på Holmen och man kunde räkna de få som inte hade en Louis Poulsen ph lampa.

2:40 em

 

Skicka en kommentar

<< Home