Välkommen till Jennys kök.

fredag, februari 16, 2007

I går klättrade jag upp på ett tak för att leta efter tjuvar, brottades med två lesbiska 120kg fyllos som ville ha ihjäl varandra, tog en rapport om en bort tappad plånbok, konfiskerade 11 flaskor med hazardus vätska som postats till skattemyndigheten (troligen urin), sprungit efter en stulen bil och tog en rapport om person som försvunnit.

I dag har jag lekt med playdoo, ritat rosa blommor, badat skummbad, tittat på cartoons på tv:n och tagit tempen på sjukt litet barn. När lill loppan sov försökte jag skriva slutet på min assignment som är due på Måndag.

Två helt olika världar och jag trivs lika bra i båda. Tror dock att man blir tröttare av att ta hand om små loppor än fånga tjuvar.

8 Comments:

Blogger Bantartant said...

Jag är övertygad att småloppor tröttar mer!!!

6:28 em

 
Anonymous Anonym said...

Du må fånga tjuvar - men smålopporna har redan fångat ditt hjärta!


Samuel

4:08 em

 
Anonymous Anonym said...

kom in via "mildamatilda" - vill bara kort säga "hej" och hur imponerad av din beslutsamhet och energi. Det var intressant och roligt att läsa din blog. Att slå sig in i en annan kultur och ett språk är inte helt självklart. Grattis till ditt nya yrke och din extra nationalsång!

Vänligast
Henry

12:09 fm

 
Anonymous Anonym said...

Urin till skattemyndigheten!
Jag kan inte bestämma mig för om det är smaklöst, påhittigt eller bara oerhört dumdristigt :-)

10:43 fm

 
Blogger Helene said...

Hälsade på Bantartants loppor i helgen och jag lutar också åt att det är enklare med tjuvar... :-)

1:24 fm

 
Anonymous Anonym said...

Hej Jenny!

Vad roligt att hitta hit! Kul att du skrev ett par rader i min blogg på msn spaces... :) Vad häftigt att bli polis i Australien ist för i Sverige. Vi måste ju självklart utbyta erfarenheter kring alla olikheter och likheter! Besök min blogg på nytt så får du se lite nytagna bilder från vårt isvaks-bad... Antar att ni slapp sånt under er utbildning i solens land. Fy tusan vad kallt det var! Jag är inne på min andra termin nu. Vi har just påbörjat vår narkotikakurs samtidigt som vi läser om sjukdomar som TBC, AIDS/HIV, Hepatit A-C, etc. Jag blir färdig aspirant i juni nästa år, sedan följer 6 månaders aspirantutbildning innan jag blir färdig Polisassistent. Hur lång är utbildningen i australien? Hur är den upplagd och vad ställs det för krav på en blivande australiensisk polis? Många frågor, riktigt nyfiken! =)

Kram kram Åsa
(Norpans space/ msn spaces)

1:43 fm

 
Anonymous Anonym said...

Hej, hej!

Jag är polis i Sverige och slås allt som oftast av likheterna mellan att ha småbarn och jobba som polis. Ex. man städar upp diverse kroppsutsöndringar, tröstar de som gråter, säger till på skarpen "-Nej du får inte!", bär på skrikande människor som inte alls vill år samma håll, lirkar och lockar för att få fram vad som hänt.

Ja listan kan göras oändligt lång! Men den stora skillnaden är nog att jag blir så otroligt mycker mer känslomässigt engagerad i mina egna små ligister där hemma. Det är väl därför jag är helt slut efter två dagars ledighet. Ska bli skönt att åka till jobbet i morgon!

Jag tycker det är kul att läsa om hur du har det "down under". Så fortsätt skriva om ditt jobb!

6:04 fm

 
Blogger Jenny said...

Tack för alla roliga kommentar och för ert besök.
Kram och hej på er alla.

11:16 em

 

Skicka en kommentar

<< Home