Välkommen till Jennys kök.

måndag, oktober 17, 2005

Jag är numera en riktig Aussie.

Jag säger "cheers mate" helt utan att hinna stoppa mig själv. Var detta skall sluta får vi se på Fredag....

8 Comments:

Blogger Roger said...

På fredag...nu blev man nyfiken.. ;-)

1:07 fm

 
Blogger anna said...

ja nu bev jag nyfiken!

1:30 fm

 
Blogger The Female Dinousaur said...

Är nog inne på Magnus teori om medborgarskapet... :-)

4:09 fm

 
Blogger Jenny said...

Jajamensan på Fredag blir jag en riktig aussie. Då kan jag äntligen vara med och rösta bort den värsta premiärministern efter Mr Bush.

2:12 em

 
Blogger Roger said...

Aha... Grattis. Behåller du det svenska medborgarskapet eller?

12:46 fm

 
Blogger Jenny said...

Jo visst behåller jag mitt svenska medborgarskapet. men efter nästan 10 år på denna kontinent börjar det bli dax att erkänna att det är ju faktiskt här jag bor och jag kan ju inte klaga på systemet om jag inte kan vara delaktig i att försöka förändra det.

Det krävs inte speciellt mycket igentligen för att bli medborgare, men det är en lång byrokratisk process som tagit ungefär ett halvår. Massa papper som skall flyttas runt runt och runt. Sen blir man kallad till en intervju som man uppmanades att förbereda sig ordentligt till.
Frågorna var följande: Hi, how are you? Beatiful summer isn't it? Oh, I see you live just around the corner from us, so you do not mind the traffic? Tur att jag hade förberett mig ordentligt.
Ett par månader efter denna interigation fick jag ett brev om att jag nu är godkänd och att om jag vänligen kunde infinna mig i Town Hall idag klockan 3pm. Så nu laddar jag med Vegimite toast och nynnar på nationalsången.

8:31 fm

 
Blogger Roger said...

Vegimite?
Förklara för en norrlänning...? Ite släkt med Palt eller?

5:08 em

 
Blogger Jenny said...

Vegemite-det mest vidriga du kan tänka dig muliplicerat med fem. Det är konsentrerat jäst extract som man breder på smörgåsen. Salt och räligt. Är en variant av englands Marmite.

1:37 em

 

Skicka en kommentar

<< Home