Välkommen till Jennys kök.

fredag, juni 02, 2006

Äntligen fredag!

Varje fredag packas barnvagnen full av fika, barn och gymprylar och vi går upp för backen till Victoria Pool. Små lopporna spenderar där en timme på pooldagiset som är gratis, medans deras mor svettas ymmigt i gymmet. Hela sommaren har vi sen badat tills vi blir skrynklig som russin, men nu på vintern är det lite kallt för utomhusbad.

pool

Efteråt fikar vi och barnen får var sin babychino (en liten kopp med mjölkskum med choklad på toppen), russintoast och en bit ost. Alla barnen känner varandra och har buskul ihop. Här är Fia med sina kompisar Baxter och Thomas. Hennes absoluta favorit Jude i bakgrunden ville inte vara med på bild.

babychinos

Sen blir det en sväng till lekparken innan det är dags för lunch och hemfärd. Vid fyra tiden går vi sen till den lokala puben där kvarterets mammor och barn samlas varje fredag för öl och hot chips. Vi är ett tiotal mammor med barn i området som träffas i parken, poolen eller puben. Vi är alla väldigt olika i både ålder, bakgrund och status men gemensamt är att man accepterar alla som dom är och det finns en stark känsla av samhörighet. Ingen av oss har familj eller släkt på nära håll men detta nätverk av vänner gör allt lite enklare att genomleva.
Efter två öl brukar barnen fått nog så vi rullar ner för backen och hem. Sen är det är det fritt fram för helgen att börja.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Låter som en perfekt helguppladdning.

Jag antar att "papporna" sitter på en annan bar,utan barn eller är det bara mina fördomar om aussi land?
Min vän, som för övrigt flyttar tillbaka till Sydney om 2 veckor har berättat om "barregler"...men hon har inte varit "hemma" på 18 år!

5:46 em

 
Blogger Det Mörka Hotet said...

Trevlig läsning och fina bilder (som vanligt), trevlig helg på er!

Jag umgås BARA med likasinnade människor (som måste vara som jag): dvs under 170cm långa, mörkhyade, ytterst förvirrade, svart hår med vita inslag, glasögon, tondöva, stela i knäna, höjdrädda, födda i Kashmir, pratar svenska med östgötsk dialekt och engelska med tydlig amerikansk bräkighet samt ha en halvtrasig bil. Jag umgås bara med så'na personer!

7:36 em

 
Blogger Lyckliga Grodan said...

sköna fredagar hör jag..
och fniss..
jag säger som samuel..
umgås bara med gröna knubbiga.. lätt skuttande lyckliga varelser..

...bevare mig väl...

7:56 em

 
Anonymous Anonym said...

Jag undrar om barn får dricka öl?

11:20 fm

 
Anonymous Anonym said...

En sådan mysig start up inför helgen.
Det låter så trevligt med puben och liksom kapple undrar jag hur det förhåller sig med blandade kön på barerna. Kanske den sedvänjan bara finns kvar in the outbush? Eller är den utdöd?

1:17 fm

 
Blogger Jenny said...

Kapple-Ingående svar om barregler kommer...

Samuel-Det verkar som du har väldigt trevligt sällskap i alla fall. :D

Grodan-Det låter som min yngsta loppa skulle passa in finfint. ;P

Kiana-Nix pix, bara vin och sprit till de under 18. =D

Blackout-Skall svara mer ingående snart.

1:07 em

 

Skicka en kommentar

<< Home